Швеция ще удължи с 30 дни  - до 15 май,

...
Швеция ще удължи с 30 дни  - до 15 май,
Коментари Харесай

Швеция удължава с 30 дни затварянето на границите си за трети страни

Швеция ще удължи с 30 дни  - до 15 май, възбраната за влизане на нейна територия на жители на страни отвън Европейския съюз като част от ограниченията за преодоляване на разпространяването на новия ковид, съобщи през днешния ден министър председателят Стефан Льовен, представен от ДПА.

На 27 март Европейската комисия вкара възбрана за пътешестване в Европейски Съюз, която се ползва от всички страни членки.

Пътуването е разрешено на жители на Европейски Съюз, както и на жители на нечленуващите в съюза страни от Шенгенското пространство Норвегия, Швейцария, Исландия и Лихтенщайн.

Шведският вътрешен министър Микаел Дамберг съобщи, че удължаването на мярката до 15 май подхожда на това решение на Европейската комисия.

Изключения се вършат също и за жители или непрекъснати пребиваващи в Швеция, дипломати, здравни служащи и снабдители на значими артикули като медикаменти, както и за сезонни служащи в земеделието, добави той.

Представителят на шведската гранична полиция Патрик Енгстрьом заяви, че в първите четири седмици от затварянето на границите са били спрени и върнати към 60 души и че броят на идващите внезапно е понижен.

Според шведската здравна работа към днешна дата има 12 540 инфектирани с новия ковид в страната, включително 613 за миналото денонощие, и 1333 смъртни случая, 130 от които през последните 24 часа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР